Připravte svojí pokožku na zimu pomocí bambuckého másla

Máme tu podzim a pomalu, ale jistě se k nám blíží zima.  Silný vítr, teploty pod nulou, sníh a mráz naši pokožku dost často trápí, proto je potřeba se o pleť pořádně starat. Klíčem k rychlé regeneraci je především hydratační péče, díky které vrátíte svou pokožku do normálu a připravíte ji na zimu. Já používám po každé sprše nerafinované bambucké máslo („karité“ či „shea butter“), kterým si mažu celé tělo. 

Bambucké máslo, proč?

Bambucké máslo patří mezi nejlepší hydratanty. Mezi nejvýznamnější látky, které karité obsahuje patří přirozený obsah antioxidantů, vitamínů A,D,E,F,K a všech významných minerálů, vysoký obsah kyseliny skořicové a mastných kyselin, které pleť a pokožku důkladně vyživují. Tento zázračný, absolutně přírodní  koktejl účinných látek obsažených v nerafinovaném bambuckém másle je schopen předcházet, omezit a odstranit řadu kožních problémů se kterými naše pokožka, denně vystavená škodlivým vlivům bojuje.

Nerafinované bambucké máslo FARM.INC pro výrobu přírodní kosmetiky

Pryč s odumřelými buňkami!

Jednou za čas také doporučuji použít tělový scrub, který napomáhá obnovovat pokožku. Scrub je vhodné použít přibližně jednou až dvakrát za měsíc. Stačí zhruba 1-2 kávové lžičky k promasírování celého těla. Svaly se masáží uvolní a prokrví, odumřelé kožní buňky se odstraní a bambucké máslo zajistí hydrataci pokožky. Po sprše ještě na vlhkou pokožku naneste čisté nerafinované bambucké máslo, které pomůže pokožku zklidnit a vyživit. 

Tak moc jsem si oblíbila přírodní kosmetiku, že pravidelně vyrábím všechno možné z bambuckého másla. Proto tu pro Vás mám dva recepty na výrobu domácích scrubů. 

Šlehaný scrub s bambuckým máslem, solí a s vůní citrónu

Je lehký a vzdušný díky šlehanému bambuckému máslu. Odstraní odumřelé kožní buňky, ale také zanechá vaši pokožku krásně hladkou. Solný peeling je lepší na tvrdé oblasti jako jsou paty, lokty nebo ruce

Solné peelingy posilují pokožku a pomáhají zlepšovat krevní oběh. Odklízení odumřelých buněk ve skutečnosti podporuje růst zdravých nových buněk. Tento regenerační proces napíná pokožku a dodává jí pevnější a mladší vzhled. Nejlepší na tomto receptu je to, že je smíchán s bambuckým máslem, takže je mnohem zvláčňující než běžné peelingy. Zanechá pokožku super měkkou a zvlhčenou. V tomto receptu používám citrónový esenciální olej, ale klidně můžete použít jakýkoliv jiný. 

Čas: 15 minut
Doporučuji spotřebovat do 6 měsíců.

Ingredience:

  • ½ hrníčku kokosového oleje
  • ½ hrníčku nerafinovaného bambucké másla Farm.inc
  • 15 kapek citrónového esenciálního oleje ( nebo jakéhokoliv jiného, dle vašeho výběru)
  • ½ hrníčku Epsomské soli či moršké soli

Postup:

  1. Do mísy vložte bambucké máslo, kokosový olej a esenciální olej. Mixujte při střední až vysoké rychlosti do té doby než bude vše krásně hladké a krémové. 
  2. Přidávejte sůl a pomalu promíchejte dokud se vše nesmísí. 
  3. Naplňte do sklenice a můžete použít!

Tělový scrub s bambuckým máslem a hnědým cukrem

Scrub, který obsahuje hnědý cukr, je lepší pro jemnější oblasti jako jsou rty, obličej, krk a hruď. Cukr je k vaší pokožce šetrnější, ale přesto se zbavíte mastnosti pleti, odumřelých buněk a  nerovnoměrného tónu pleti, která je vystavená každodenním nečistotám a stresu.

Čas: 15 minut
Doporučuji spotřebovat do  6 měsíců.

Ingredience:

  • ½ hrníčku nerafinovaného bambuckého másla Farm.inc
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 3 lžíce kokosového oleje
  • ½ hrníčku hnědého cukru
  • Pokud chcete, můžete přidat esenciální olej – já zde použiju skořicový.

Postup:

  1. Do mísy dejte bambucké máslo, kokosový olej a olivový olej. Mixujte při střední až vysoké rychlosti do té doby než bude vše krásně hladké a krémové. 
  2. Přidejte esenciální olej a můžete promísit. 
  3. Přidávejte hnědý cukr a pomalu promíchejte dokud se vše nepromixuje. 
  4. Naplňte do sklenice a můžete použít! 

Výroba šlehaného scrubu s obsahem bambuckého másla pro péči o pokožku v zimě

Skladování:

Skladujte oba scruby v chladu, suchu a mimo sluneční záření.

Chcete si vyrobit další produkty z pohodlí domova? Zde mám pro vás pár tipů: přírodní tuhý krém na rucehydratační krém či pečující medový balzám na rty.