Přejeme všem krásné velikonoční svátky♥ Vaše objednávky budeme odesílat 2.4.2024

Recept: Domácí kopřivový scrub. Výsledek je vidět okamžitě!

Očistí pokožku, odstraňuje toxiny a odumřelé buňky, hydratuje. To jsou hlavní benefity scrubu. Zkuste si ho s námi vyrobit.

Mezi oblíbené zkrášlovací rituály patří mimo jiné používání peelingů nebo scrubů, které rozjasňují pleť, uvolňují zanesené póry, pokožku vyhlazují, sjednocují a v neposlední řadě o ni pečují.

A právě na jeden takový pečující scrub, který funguje na bázi obrušování pokožky malými částečkami, v našem případě epsomskou solí, si vyrobíme.

Navíc využijeme dar, který nám příroda s přicházejícím jarem nabízí – kopřivu. Ta scrubu dodá nejen krásnou barvu, ale jako královna léčivých bylin se postará o některé neduhy pleti, jako je například akné, má totiž hojivé a protizánětlivé účinky. Ale nemějte obavy, nepožahá vás.

Ingredience:

  • Dvě lžíce bambuckého másla
  • Hrst listů kopřivy (Doporučuji nechat kopřivu cca dva dny zavadnout, aby se z ní odpařila přebytečná voda, vyhnete se tak případnému plesnivění. Nicméně pro okamžitou spotřebu scrubu můžete využít i kopřivu čerstvě natrhanou.)
  • Hrst epsomské soli (prodává se v drogeriích)
  • Esenciální olej (nemusí být)
  • Mixér
  • Nádobku na hotový scrub (já jsem použila prázdný kelímek od krému)

ingredience na scrub z kopřivy

Jak na to?

Do mixéru vložte opláchnuté a osušené kopřivy, epsomskou sůl, rozehřáté bambucké máslo, popřípadě pár kapek oblíbeného esenciálního oleje. Vše rozmixujte, dokud se nevytvoří hrubá kompaktní pasta – scrub. A máte hotovo. Teď už jen stačí naplnit scrubem vámi zvolenou nádobku a šup do vany nebo do sprchy.

Scrub nanášejte na vlhkou pokožku těla i obličeje a krouživými pohyby masírujte, poté opláchněte. Na těle vám zůstane díky bambuckému máslu lehce mastný pečující film, díky kterému bude vaše pokožka hydratovaná a nemusíte už po koupeli používat hydratační krém.

 

kopřivový scrub z bambuckého másla

Autor: Anna Netušilová, Instagram: bylinkyvkredenci

 

Čisté bambucké máslo | FARM.INC