Péče o pleť v chladných měsících. Zkuste bambucké máslo!

Je tu podzim a je důležité udržovat vaší denní rutinu v péči o pleť tak, aby vaše pokožka během chladnějších měsíců nevysychala. Péče o pleť je na podzim stejně důležitá jako v letních měsících! Je tu vyšší riziko popraskaných loktů, pat a stejně velké riziko popálení sluncem jako v létě. Tváře mohou být během podzimních a zimních měsíců sušší a budou potřebovat hydratovat po celý den. Denní rutinou v péči o pleť jsme se zabývali konkrétně v tomto článku: „Denní rutina v péči o pleť a pokožku". Najdete zde informace, jak se správně odlíčit a jaké kroky rozhodně nikdy nevynechat.

Pokud už znáte bambucké máslo (neboli „karité“ či „shea butter“) a používáte jej, doporučuji používat v chladnějších měsících ne jen jednou denně, ale alespoň dvakrát až třikrát. Pokud ho neznáte, rozhodně doporučuji vyzkoušet tuto přírodní kosmetiku. 

Péče o pleť a pokožku v chladných měsících s použitím nerafinovaného bambuckého másla

Proč zrovna bambucké máslo?

Jak už bylo mnohokrát psáno v našich článcích, bambucké máslo je jedním z nejlepších zvlhčovačů pokožky. Nerafinované bambucké máslo je populárnější než kdy jindy, protože má úžasné vyživující schopnosti, které dokáží v pleti uzamknout potřebnou vlhkost a učinit ji hebkou a vláčnou. Jedná se o přírodní produkt, díky kterému je pokožka dlouhodobě vyživena. Zároveň však nemastí a neucpává póry. Může být použito na všechny typy pleti. Je bohaté na vitamíny A, E a F. Obsahuje mastné kyseliny, které podporují hojení poškozené kožní bariéry, zmírňuje projevy ekzému, lupénky a dalších kožních nemocí. 

Já měla vždy přes zimu velmi suchá místa na rukou, dokonce se mi dělali suché šupinky. Díky pravidelnému se mazání bambuckým máslem, mám ruce přes podzim a zimu krásně hydratované. Můžete si ho natřít i na suché a popraskané rty, které jsou také problémem chladných měsíců. 

Pokud se rozhodnete vyzkoušet bambucké máslo Farm.inc, mám pro vás jeden tip. Přendejte si trošku „karité“ do malé nádobky a mějte ho stále na cestách u sebe. 

Nerafinované bambucké máslo FARM.INC 260 ml