Přejeme všem krásné velikonoční svátky♥ Vaše objednávky budeme odesílat 2.4.2024

Pomozme zoologickým zahradám

 Dnešní covidová (a i pocovidová) situace je a bude velmi náročná pro všechny. Zasáhla skoro všechny sektory, skupiny i jednotlivce.

V minulých týdnech se na přední strany novin a magazínů dostal tento výrok ředitele ZOO Dvůr Králové Přemysla Rabase: „Některá (zvířata) by bylo nutné přesunout do jiných zoo po celém světě, jiná by nezbylo než utratit. Jde sice o naprosto krajní řešení, k němuž ale současná situace pomalu spěje.“

Pocítila jsem náhlé zděšení a smutek. Smutek nad zvířaty, která si už ve svém prostředí zvykla a nyní mají nejasnou budoucnost.

O několik dní později se naštěstí objevila tato informace: „Zásadní propad příjmů zoologických zahrad, který mohl skončit přesunem zvířat do zahraničí, případně i jejich utracením, by měl vykrýt mimořádný příspěvek na krmivo. Osmadvacet licencovaných zoologických zahrad si na krmení pro zvířata rozdělí až 80 milionů korun.“ 

Přesto to nestačí a podpora od nás je v této době ještě důležitější než kdy dříve. Zoologické zahrady hromadně nabízejí adopce, objevují se akce typu: „Pozvi zvíře na oběd“ a dokonce žádají o materiální pomoc (nářadí, hygienické pomůcky, materiál a zejména krmení – ovoce, zelenina, ovesné vločky, granule,..).

Začala jsem přemýšlet, jak můžeme pomoci i my. Kromě bambuckého másla a přírodní kosmetiky máme v současné situaci i sušené ovoce, konkrétně datlovou pastu, kterou nabízíme jak maloobchodně, tak velkoobchodně (na výrobu RAW tyčinek, pečení, vaření,..). Zkontaktovala jsem tedy Děčínskou a Ústeckou zoologickou zahradu, zda by o BIO datlovou pastu (100% datle) měli zájem a zda by ji využili. Datle se dají využít do jídelníčku opic, starších a nemocných koní a exotických papoušků. Obě zoologické zahrady projevili o 15kg balení zájem. V následujících dnech jim dovezeme balík, který bude zahrnovat balík datlové pasty, zeleninu (saláty, okurky, brambory) a ovoce.

Nechtěli byste se na pomoci také podílet? Ráda bych datlovou pastu poslala do více zoologických zahrad po České republice, a proto jsem na e-shopu vytvořila novou položku POMOZME ZOOLOGICKÝM ZAHRADÁM v ceně 250 Kč (která uhradí dopravu, balné a část nutných nákladů s manipulací), 15 kg balení BIO datlové pasty do vybrané zoologické zahrady, a to vaším jménem.

Za celý tým Zdraví z Afriky bychom rádi darovali 300 kg (tedy 20 krabic) v hodnotě 19 800 Kč. Seznam zoologických zahrad, kterým jsme pomohli bychom zveřejnili na webových stránkách.

pomoc zoologickým zahradám