Přejeme všem krásné velikonoční svátky♥ Vaše objednávky budeme odesílat 2.4.2024

Udělej si sám - tipy na kreativní recyklaci obalů!

Teplé léto skončilo a máme tu barevný podzim. Období jako stvořené pro procházky v pestře zbarvené přírodě nebo pro posezení s knihou u čaje. K této atmosféře plné klidu a pohody je skvělým doplňkem svíčka, která vám provoní byt a navodí pocit pohody. 

Pokud jste si zakoupili naše nerafinované bambucké máslo Farm.inc a nyní máte prázdnou skleničku, mám pro vás pár tipů jak jí využít dál a udělat si krásnou dekoraci do svého bytu. Pojďme dát sklenici druhý život. Tyto výrobky potěší i jako skvělý homemade dárek. Radost můžete udělat své kamarádce, babičce, mamince, ale i sama sobě. 

SVÍCEN  

I jen obyčejná čajová svíčka udělá ze zajímavé sklenice pěkný svícen. Sklenici můžete ozdobit barvami na sklo, drátkem nebo jen krajkou či stuhou, to už záleží na vaší fantazii.

Recyklace skleněných obalů z 260 ml balení bambuckého másla FARM.INC. Udělej si sám.

SVÍČKA

Pro výrobu budete potřebovat:

  • Sklenici od bambuckého másla Farm.inc.
  • 300 g sójového vosku – Sójový vosk je vyroben ze sójových bobů, neobsahuje pesticidy, herbicidy ani parafín. Přírodní složení sójového vosku zaručuje, že při hoření nevylučuje svíčka žádné škodliviny.
  • 1 voskovaný svíčkový knot – vybírejte rovnou s plíškem  + kolíček
  • Sušené květy na ozdobu.
  • Přírodní esenciální olej – vyberte dle vůně, kterou máte rádi. 

Postup:

  1. Jako první si připravte knot. Důležité je, aby přesahoval okraj sklenice. Postavte ho co nejvíce doprostřed a přichyťte kolíčky. 
  2. Do připravené nádoby si odvažte potřebné množství sójového vosku a dejte je na vodní lázeň. Postupně míchejte vařečkou. Vosk se rozpouští zhruba mezi 40-50 °C.
  3. Jakmile se všechen vosk rozpustí, vypněte vařič, nádobu opatrně přendejte a nechejte lehce vychladit – kdyby jste nakapali éterický olej do horkého vosku, tak by vůně mohla vyprchat. Éterické oleje bychom měli vždy vybírat tak, aby byly vyrobeny z přírodních složek. 
  4. Vosk tedy průběžně míchejte a po pár minutách nakapejte zvolený éterický olejíček, já vybrala levandulový a přidávám zhruba 20 kapek. Ale je to jen na vás.  
  5. Promíchejte naběračkou a plňte do připravených nádob. Jakmile uvidíte, že vosk začíná pomalu chladnout, můžete posypat vrch svíčky květy. Poté nechejte zatuhnout. Ale nedávejte do lednice, na svíčce by se vám mohly udělat praskliny. 
  6. Po 24 hodinách můžete odloupnout vosk, který případně pokapal nádobku, a nůžkami odstřihnout knot, stačí když bude okolo půl centimetru přesahovat. A máte hotovo!

MASÁŽNÍ SVÍČKA

Pokud máte jednu prázdnou sklenici od našeho nerafinovaného bambuckého másla Farm.inc a jednu, kterou jste si zrovna objednali, můžete si zkusit vyrobit masážní svíčku. Díky bambuckému máslu má skvělé regenerační a hydratační účinky. Masáž touto svíčkou vás nechá zapomenout na starosti všedních dní. Pokud svíčku nechcete využít pro masáž, klidně zapalte a nechte se unášet aspoň její vůní.

Pro výrobu budete potřebovat:

  • 60 gramů nerafinovaného bambuckého másla
  • 60 gramů kakaového másla
  • 30 gramů avokádového másla
  • 30 ml oleje ze sladkých mandlí
  • 30 gramů včelího vosku 
  • 15 – 20 kapek skořicového esenciálního oleje (nebo dle vlastního výběru)
  • Sklenice od bambuckého másla Farm.inc
  • 1 knot s plíškem

Postup:

  1. Rozpusťte všechna másla a včelí vosk na mírném ohni, přidejte olej a promíchejte. 
  2. Po roztavení stáhněte z ohně (nechte vychladnout cca na 50°C) a vmíchejte esenciální olej. 
  3. Do středu nádoby dejte knot a pomalu vlijte rozpuštěnou hmotu do sklenice, knot přidržujte druhou rukou tak aby nespadl do nádoby a nebo knot přichyťte kolíčkem. 
  4. Nechte pomalu vychladnout – nedávejte do lednice, jinak se vám na svíčce vytvoří praskliny – pro minimalizaci prasklin není na škodu nádobu dopředu zahřát v teplé vodě a osušit.

Použití:

Zapalte svíčku na několik minut (např. zatímco se sprchujete) a pak sfoukněte. Změklou část svíčky použijte jako tělový balzám a nebo k masáži.

Recyklace obalů - výroba masážní svíčky s bambuckým máslem