Recept: Placičky z ovesných vloček a datlové pasty

Tento recept na placičky z ovesných vloček a datlové pasty je opět velmi zdravý, jednoduchý a nepotřebujete k němu moc ingrediencí. Placičky jsou výbornou variantou rychlé svačinky nebo jsou moc dobré ke snídani s bílým jogurtem a čerstvým ovocem. Nezapomeňte totiž, že datlová pasta vaše tělo nabije energií a dodá vám vitamíny, minerály a vlákninu.

Ingredience:

  • 200 gramů ovesných vloček
  • 150 gramů datlové pasty Farm.inc
  • 1 lžíce medu či jiného sladidla
  • 100 gramů másla
  • 2 vejce
  • 1 lžička kypřícího prášku do perníku
  • 1 lžička hořkého kakaa
  • 1 lžíce arašídového másla

Recept na placičky z ovesných vloček a datlové pasty. Recept z datlové pasty.

Postup receptu:

1. Troubu si předehřejte na 180 °C.

2. Vločky dejte do pánve a za stálého míchání je opražte. Poté přidejte máslo, které smíchejte s opraženými vločkami a nechejte vystydnout. Tento bod je velmi důležitý, protože díky němu mají placičky nezaměnitelnou výbornou chuť.

3. Datlovou pastu nakrájejte na malé kousky.

4. Vejce s kypřícím práškem, medem, kakaem a arašídovým máslem smíchejte dohromady.

5. Do této směsi přidejte nadrobno nakrájenou datlovou pastu, vločky a důkladně promíchejte.

6. Na pečící papír udělejte malé placičky a pečte zhruba 10 minut. Nezapomeňte pro jistotu hlídat!

7. Po upečení placičky přendejte na talíř a nechte vychladnout.

Náhrada: Kypřící prášek můžete samozřejmě dát klasický, mě v tomto receptu chutná ten do perníku, dodává placičkám krásnou vůni i chuť.

Pokud vám placičky z ovesných vloček a datlové pasty chutnaly, podívejte se na tyto recepty: Muffiny s datlovou pastou, malinami a ořechy nebo muffin s datlovou pastou.

Dobrou chuť.

Recept na placičky z ovesných vloček a datlové pasty

Ověřeno našimi zákazníky

Najdete nás i na MALL.CZ Udržitelný e-shop

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení