Jak vyšlehat bambucké máslo? Musí se zahřát nebo ne?

Pokud vás zajímá výroba bambuckého másla, tak jste na správném místě! Častým způsobem jak dále zpracovávat nerafinované bambucké máslo je ho vyšlehat.

Bambucké máslo se dá vyšlehat dvěma způsoby. Já se nejdříve naučila ten první: bambucké máslo nejprve zahřát, nechat změknout (rozpustit), poté přidat další ingredience (nosné oleje, esenciální oleje, vitamín e,..), dát do lednice částečně ztvrdnout a poté znovu vyšlehat do úplné dokonalosti . Poté ale nastal problém. Při větším množství začala být příprava vcelku náročná. V lednici už nebylo místo a sporák mi už pro přípravu nestačil. A tak jsem se rozhodla vyzkoušet druhý způsob – bambucké máslo vyšlehat bez zahřívání – stejně jako máslo nebo sýr.

Jak bambucké máslo správně zahřát a vyšlehat?

Když jsem zkoušela první metodu, tak bylo bambucké máslo krásně vzdušné, ale po několika dnech vyšlehané máslo ztvrdlo a nedalo se rozeznat od toho nevyšlehaného. Nakonec jsem došla ke způsobu, jak bambucké máslo vyšlehat, tak, aby krásně vyšlehané i zůstalo (dávejte si však pozor na to, že jakmile takto vyšlehané bambucké máslo roztaje (kvůli teplému počasí nebo tomu, že jsme ho nechali blízko sporáku nebo topení), znovu ztvrdne.) Ráda svůj postup nebo recept na krásně vyšlehané bambucké máslo předám dál:

  1. Bambucké máslo nechte pomalu změknout (například ve vodní lázni).
  2. Vypněte sporák a máslo vyndejte z vodní lázně. Přidejte nosné oleje nebo vitamín E. Esenciální oleje zatím nepřidávejte. Bambucké máslo je na to v tuto chvíli moc horké.
  3. Bambucké máslo nechte trochu ochladit na pokojovou teplotu (klidně si můžete pomoci tím, že ho ponoříte do nádoby s ledem). V této fázi bambucké máslo občas promíchejte.
  4. Přidejte esenciální oleje.
  5. A teď můžete začít bambucké máslo šlehat (stále by mělo být v tekutém stavu).
  6. Poté máslo dejte do lednice a nechte ho tam, dokud nebude zcela ztuhlé.
  7. Po ztuhnutí ho vyndejte z lednice, nechte trochu změknout a znovu ho začněte vyšlehávat.
  8. A je hotovo!
  9. Nyní už můžete bambucké máslo dát do nádob vašeho výběru. K usnadnění práce se také používá plastový sáček, kterému ustřihnete růžek, naplníme ho bambuckým máslem a poté obsah vymačkáváme do nádob.

Tímto postupem získáte krásně vyšlehané bambucké máslo. Mínusem je časová náročnost – tento postup může trvat i hodiny – v závislosti na velikosti dávky. Určitě to ale stojí za vyzkoušení!

Šlehat bambucké máslo se zahřátím nebo bez zahřátí. Šlehání bambuckého másla.

Jak ušetřit čas: Vyšlehání bambuckého másla bez zahřívání

Bambucké máslo vyšlehané bez zahřívání a to, které jsme zahřáli mají úplně stejnou konzistenci. Zde je postup:

  1. Nakrájejte (odsekejte) bambucké máslo na menší kousky.
  2. Tyto kousky vložte do mixéru nebo do větší mísy, kde můžete bambucké máslo šlehat.
  3. Začněte máslo šlehat na velmi vysoký výkon. Celý obsah občas promícháme i stěrkou tak, aby na stranách nádoby nezůstalo žádné nepromíchané máslo.
  4. Pomalu začněte přidávat nosné a esenciální oleje a šlehejte, dokud máslo nemá tu správnou konzistenci.
  5. Hotovo!
  6. Nyní už můžete bambucké máslo dát do nádob vašeho výběru. K usnadnění práce se také používá plastový sáček, kterému ustřihneme růžek, naplníme ho bambuckým máslem a poté obsah vymačkáváme do nádob.

Tento postup trvá daleko kratší dobu – přibližně 60 minut (v závislosti na velikosti dávky). Tak co? Myslíme, že to rozhodně stojí za vyzkoušení. Rádi vám jako základ na toto šlehané bambucké máslo doporučíme čisté bambucké máslo z Ghany, které můžete zakoupit i u nás.

 
100% přírodní bambucké máslo Farm.inc 260 ml a 1 kg balení pro výrobu domácí kosmetiky