Recept: Jak si vyrobit přírodní hydratační masku na vlasy

 

Bambucké máslo je výborným pomocníkem také pro péči o vlasy. Vlasy díky němu zlepší svou kvalitu, jsou pevnější, zdravější, hydratované a plné lesku. Máslo je zároveň chrání před slunečním zářením, kulmováním, žehlením či nadměrným fénováním. Zkusme si tedy společně z bambuckého másla vyrobit jednoduchou vlasovou masku.

Pro zvýšení účinků masky, její snadnější nanášení a provonění vlasů, použijeme také kokosový olej, který má nižší bod tání a krásně voní po kokosech. Pokud máme, můžeme přidat také avokádový olej, který pečuje o pokožku hlavy, pomáhá zbavovat lupů, svědění, krásně vyhlazuje a posiluje vlasová vlákna a regeneruje roztřepené konečky.

Pro provonění a podporu růstu vlasů můžeme dále kapnout pár kapek levandulového a mandarinkového esenciálního oleje, které jsou antimikrobiální a ulevují zánětům, suchosti, lupům či infekci pokožky hlavy.

Ingredience:

- 60 g bambuckého másla

- 30 g avokádového oleje

- 30 g kokosového oleje

- esenciální oleje: 6 kapek levandule, 12 kapek mandarinka

 

 přírodní maska na vlasy recept

Postup výroby:

Bambucké máslo při pokojové teplotě nadrobte na malé kousky do misky s vyšším okrajem, přidejte oba druhy olejů, misku vložte do vodní lázně a jemně zahřívejte, než se všechny oleje společně rozpustí. Pak už stačí jen nakapat esenciální oleje a ideálně ještě zatepla vmasírovat oleje do vlasů a pokožky hlavy. Pro větší účinek doporučuji vlasy zabalit do fólie a do ručníku a masku nechat působit. Alespoň půl hodinky, ale klidně co nejdéle, když budete mít čas. Poté vlasy našamponujte, umyjte a upravte jako obvykle. Vaše vlásky Vám za tuhle péči budou velmi vděčné a odvděčí se Vám krásným leskem, sílou a velkou porcí hydratace.

 

 jak si vyrobit masku na vlasy